Oikeastaan joulukuukin jäi väliin.Saman kanssa kävimmesitten Messarissa  junalla Vuoden Voittajanäyttelyssä. Vähän minua jännitti, poika kun oli ensimmäistä kertaa junassa. Ei kuitenkaan mitään ongelmaa, kun mukana oli paras tyttökaveri Muska. Siinä ne ensihämmennyksestä selvittyään olivat kuin kotonaan . Yön nukkuivat kyljet tai kuonot vastakkain ihan rauhassa.  Muutaman kerran Muska oli sitä mieltä, että Einin peti on pehmosempi kuin lattia ja yritti viereen.  Reissu meni muutenkin kivasti ja "maalaisserkku" Sama osasi käyttäytyä ihan kivasti. Sijoittuikin luokassaan kolmanneksi. Muutaman päivän vierailimme Jätkä veljen luona.
Joulu mennä jollotti omalla painollaan. Yhdeksän koiraa pihassa, kun tytöt toivat molemmat  koiransa. Olihan siinä vähän säätämistä, mutta siinä ne vanhukset Iksu ja Justuskinn joukossa pärjäsi. Itse kylläkin makasin koko joulun sängyn pohjalla. Melkein kaikki jouluterveiset ja päivityksetkin sivuille jäi laittamatta.
Jouluna meillä on ollut tapana laittaa myös koirille paketit kuusen alle. Nyt kuitenkin oli niin paljon porukka, että päätimme laittaa puruluita ilman kääreitä ja ne sai vuorollaan käydä hakemassa yhden. Tampereelta oli tullut vähän erilaisia makupaloja, vaaleanpuneisia tikkareita ja pieniä raitasia luita ym. Niitä oli vain kahdeksan, joten laitoimme yhden hammastikun joukkoon. Neitamummo sai mennä ensimmäisenä: haisteli ja haisteli. otti sitten tutun ja turvallisen hammstikun. Nooo, tulipas hampaat putsattua. Niin jokainen kävi vuorollaan hakemassa. Tuli  Saman vuoro. Sama ei miettinyt hetkeäkään, otti suuren vaaleanpunaisen  sydämen. Oli  varmaan miettinyt ja suunnitellut etukäteen, meidän nuori herra.
Niinhän siinä kävi, niinkuin olin vähän ounastellut: Koska Juulin juoksuja oli jo jonkun aikaa odoteltu ja Ahkulla alkoi vähän etuajassa, niin nehän tuli yhtä aikaa. Molemmat on nyt käyneet sulhasissa, Juuli täällä kotikylässä ja Ahku kävi Ollin kans reissun Valtimossa. Molemmat astutukset sujui ihan hyvin. Parin viikon päästä ultraan ja jos kaikki menee hyvin, meille tulee pentuja viikolla 10. pentueiden tiedot ja kuvia löytyy Pentuja sivulta 
Niin se vaan aika vierähtää.Lappi pentue täytti kolme vuotta. Tikulta tuli kuvia. Kiitos Kirsti. Olisi niin muka saada muiltakin uusia kuvia ja kuulumisia.



Ei meille nyt sen ihmeenpää.Neitamummokin on lopettelemassa juoksujaan. Ei meinannut millään malttaa lopettaa, vaan kiusasi poikia. Justus kyllä huomasi aikaisemmin, ettei tuota enää kannata jallittaa, mutta Sama mietiskelee vieläkin asiaa. Justus on yleensä aika virkeä, mutta on päiviä, jolloin tuntuu, ettei oikein jaksa. Ne menee sitten melkein maatessa ja nukkuessa. Aamupostin haku on kuitenkin se ykkösjuttu. Sitä ei laisteta.  Sama ei edelleenkään kyseenalaista Justuksen asemaa.  Selman kans pitäisi alkaa kokeilemaan, jokos ne työt maistuis miltä. On saanut olla koko talven ilman treeniä, mitä nyt jonkun kerran jotain kokeiltu.  Joskus tauko tekee ihan hyvää.
Saman kans olen tullut siihen tulokseen, että on ihme jos siitä tulisi toko koira. Sama on "muuli" Sillä ei kertakaikkiaan ole korvia, jos se ei taho.
Muuten kaikki ennalllaan Kempassa. Luntakin on jo jonkun verran ja katsellaan Taivaan Tulia, ketä tuttuja siellä näkyy.