Kesähän on näyttelyaikaa ja niinpä mekin olimme eilen Haukiputaalla. Olin ilmoittanut Justuksen ja Selman. Justus täytyi valitettavasti jättää kotiin, koska Selmanteri on juoksussa enkä voinut ottaa niitä molempia matkaan. Aamulla oli lähtö puoli 5. Matkaanhan oli varattava neljä tuntia, mutta sehän on mentävä jos meinaa käydä näyttelyssä. Niitä kun on tarjolla näillä korkeuksilla niin vähän vuodessa. Tuomarina oli Leni Nousiainen ja koiria oli ilmoittautunut 13. Hän antoi 1:lle valioluokan urokselle  Eri:n  ja kolmelle nartulle EH:n. Muut saivat sitten H. Selman arvostelussa luki: Oikeat mittasuhteet. Riittävä luusto. Oikealinjainen nartun pää. Miellyttävä ilme. Hieman kevyt alaleuka. Ikäisekseen erinomainen eturinta ja oikeanmallinen rintakehä. Hieman pysty olkavarsi ja lanne. Riittävät kulmaukset. Liikkuu hieman ahtaasti takaa Riittävä askelpituus. Tänään niukassa karvassa. = EH2
Tänään oli sitten Juuli-Lyylin vuoro päästä vähän hakemaan sivistystä, elikkä Rovaniemellä oli ryhmänäyttely joten sinne katselemaan ja tutustumaan vieraisiin koiriin. Ajattelin, että vähän aikaa katsellaan ja sitten välillä levähtämään autoon, mutta nuori neiti ajatteli aivan toisin. Ensin mentiin kaikki niskavillat pystyssä, että täältä sitä tullaan ja isona. Joka puolelle pitäisi päästä ja joka koiraa haistella ja ne varmaan kaikki haluaisi leikkimäänkin. No, rauhoittuihan se elämä sitten päivän kuluessa , mutta koko päivänä ei näkynyt väsymisen merkkiä. Menimme istumaan kentän vierellä olevalle rinteelle, minä tietysti ajattelin, että levähtää vähän aikaa mutta Juuli oli eri mieltä: ei tässä jouda makaamaan kun vierellä on niin paljon uusia mukavia juttuja, ja aina joku rapsuttelemassa ja kehumassa. Kotimatkalla kyllä uni maistui ja vielä kotisohvallakin oli mukava nukkua selällään kaikki jalat taivasta kohti useampi tunti.
Nella on ollut täällä jo muutaman päivän "hyyryläisenä" Hannan ja Iksun mentyä vaeltamaan Kilpisjärvelle. Ihan kivasti Nella on sopinut laumaan, mitä nyt Selma, nuoruuden innolla, katsellut vähän pitempään, että pitäisköhän tuo huolia tänne. Vielä muutama päivä niin Nella saa emännän takaisin.