Nyt olen sitten taas kotimaisemissa. Olin viikon "etelässä" . Kävin katsastamassa tyttöjen uudet asunnot ja näin nämä etelään menneet pennutkin. Reissu oli ihan mukava. Viime viikolla torstai aamuna tulin Vantaalle Paulan ja Arin uuteen kotiin . Päivä meni urvottaessa, onhan se junassa nukkuminen kuitenkin vähän erilaista kuin oikeassa sängyssä. Illalla kuitenkin oli sovittu tapaaminen  Äijän, eli Nelssonin kanssa. Iso oli poika. Varmaan koko sakin suurin. Tasaisesti oli sekin kasvanut ja häntä huiskas ympyrää. Sai juosta ja painia Jätkän kanssa. Oli ihan mukava nähdä Nelssonin kotiväkeä. Hyvin tuntuivat pärjäävän ison pojan kanssa.

1900391.jpg

Perjantai menikin sitten kauppoja kierrellessä . Kävimme tutustumassa mm. uuteen Flamingoon ja sen peliluolaan. Illalla oli vuorossa teatteria. Helsingin kaupunginteatterissa meni Rebecca musikaali ja sinne meille oli varattu liput. Olihan se tosi hyvä ja hienosti tehty, vaikka tarina olikin se tavallinen:entinen vaimo kuollut ja uusi vaimo luulee, että mies palvoo edelleen entistä vaimoa, kunnes selviää, ettei se näin menekään. Hieno kuitenkin. Kannatti käydä katsomassa.
Lauantaina kävimme mm. Eijan. pennut katsomassa. Minulla ei kameraa mukana, olen nimittäin onnistunut hukkaamaan laturin ja akkua piti vähän säästellä, että saan Jätkästä ja Tiukustakin kuvia.
Sunnuntaina näyttelyyn johon Paula oli ilmoittanut Jätkän. Luoso antoi Jätkälle PEN 1 . On se vielä niin huntalo ja honkkeli. Jalat on kuin hirvenvarsalla. Hyvää kokemusta sai kuitenkin.

1900440.jpg

Näyttelyn jälkeen menimme Lumoa, eli Tiukua katsomaan. Jätkä ja Kaimakin pääsivät mukaan. Riemua taas riitti, kun yhdessä mentiin ja painittiin. Kaima piti pian laittaa autoon, ettei ihan jää jalkoihin. Tarinaa olisi riittänyt vaikka kuinka, ensin ulkona otettiin vähän kuvia Kirsti enämpi, minä vähemmän, sitten sisällä "sumpin" ja voileipäkakun ääressä jatkettiin. Oli mukava käydä teillä ja nähdä myös Tiukun kotielämää. Lisää kuvia on Kipan sivuilla http://kipazin.1g.fi/kuvat/Koiramme/Tiuku/Vuosi2008/J%E4tk%E4/?action=slideshow 

1900462.jpg

Maanantaina siirryin sitten Tampereelle. Kiva uusi koti oli Hannallakin. Tilaa oli koirille ulkona kivasti. Olihan huoneisto päädyssä  ja vieressä on niittyä jossa voi myös käydä. Naapurissa on myös omenapuita ja ihan selvästi Ämmi tykkää omenoista, koska jos vähänkään katoaa silmistä niin huudettaessa tulee omena suussa.

1900469.jpg

 
Tiistaina kävimme Pajusilla Oleksia katsomassa. Oleksi oli ihan entisensä, isännän suuri ylpeys. Sen kun päästää metsään, niin ei mene kauan kun lintu on jo haukussa. Ovat olleet Ruotsissa metsällä ja useampia teeriä on tullut haukulle alas. Katsoo kuulemma pahasti isäntäänsä, jos tämä ampuu ohi. Keskiviikko oli täällä ensimmäinen metsästyspäivä ja jo aamupäivällä Oleksin haukkuun oli tiputettu kaksi teertä.
Pari päivää olin Hannalla ja keskiviikko iltana olin Tampereen asemalla puoli kymmenen maissa, junan kun piti lähteä 11 yli kymmenen. Odottelin laiturilla, kunnes kuulutettiin, että juna tuleekin puoli tuntia myöhässä. Näin lähtöaikkaa siirrettiin aina siihen asti, kunnes se viimein tuli puoli yhdeltä ja päästiin matkaan. Oli se kyllä aika pitkä aika odottaa; kolme tuntia raskaan laukun kanssa yöllä, asemalla, välillä laiturilla kylmässä. Noo, kotiasemalle päästiin aamulla kuitenkin vain puoli tuntia myöhässä. Kuinkahan lujaa se juna meni?
Koirat ei olleet juuri milläsäkään minun kotiintulosta. Luulivat varmaan, että olin käynyt kaupassa. Ainoastaan Justus sanoi, että oli ollut ikävä.
Mukava reissu kaiken kaikkiaan.
Sain niitä kuvia kuitenkin jonkin verran. Laitan niitä valokuviin.