Huomasin illalla , että tuomi kukkii ja sehan on kesän merkki jos mikä. Aikaisin minun mielestä, kun kaikkialla muualla kasvu on vasta aluillaan. Olisko nämä muutama lämmin päivä saanut tuomen innostumaan.

 Selmanterilla juoksu jatkuu normaalisti. Justus on kyllä jo hyvinkin innostunut, mutta tyttö on vain hyvin otettu ja leuhkana, kun saa niin paljon huomiota. Juoksee pakoon ja kun Justus yrittää nousta selkään niin: minäpä istahan tähän, touhua sinä mitä haluat.

Lauantaina olimme 80- vuotispäivillä. Justus jätettiin pohjalaisten kanssa häkkiin. Kyllähän se siellä pysyy, ajattelimme. Viiden tunnin kuluttua kotiin palattuamme ensimmäisenä näkyi ja kuului Justus, kun se pihalla haukku, että missä olitta ja näin kauan.  Minulla kauhea hätä, että missä on pohjalaiset, kun niitä ei näkynyt missään ja häkin ovi oli auki. Oli se isännälläkin vissiin vähän huoli, vaikka se sanoikin, että kyllä ne tulee. Vaihtoi vaatteet ja lähti autolla hakemaan. Minä paruin pihalla molempia ja kohta tulee Juuli ja niin ravassa kun vain olla voi. Eikä mennyt kauaa, kun isäntäkin tuli Neitan kanssa. Neita riepu oli niin väsynyt ettei meinennut jaksaa kävellä. Olihan kuuma päivä ja varmaan Justus oli rytkännyt häkin ovea jo heti meidän lähdettyä. Ei siinä ole kun hyvin pienet haat ja ne oli antanut periksi. Leot ei yleensä oleile siellä. Monta tuntia pohjalaiset olivat saaneet olla  vapaana. Mettällehän se veri vetää tuollaista koiraa. Olivat varmaan saaneet juosta tarpeensa ja olivat jo palailemassa kotiin.Sisällä Neita alkoi heti, niinkuin sen tapana on, puhistaa itseään, eikä siinä kauaa mennyt kun se oli jo puhtaan valkoinen, mutta Juuli laittoi heti maata. Ei se haitta vaikka kaikki ravat on kintuissa ja mahan alla, kyllä se äippä pesee, niinkuin varmaan pesikin yön aikana.