Voi sanoa, että syksy meni kaikkine kuran kantoineen. Toivotaa, ettei tule takaisin. On se niin mahotonta ravan sisälle kantamista, kun 20 tassua ja turkkia on ravassa ja märkänä. Ei se mitenkään yllätyksenä tullut, onhan sitä jatkunut jo parikymmentä syksyä. Nyt kuitenkin lumi maassa ja koirat viihtyvät ulkona, jopa Justus.
Ei meille sen ihmeenpää kuulu. kasvateilta on tullutaina silloin tällöin kuulumisia. Robi on käynyt konekarhua tapaamassa. Oli poika ollut sitä mieltä, ettei minua huijata ja sitä vaille ettei ollut nostanut jalkaa karhun päälle.
Kävin syyskuussa etelässä ja näin samalla Santahaminan pojan, Nelssonin. Oli iso komea mukava poika. Aikoivat viedä näyttelyyn ja kannattaakin. Onhan poika terve lonkat A/B ja kyynärät 0/0 . Terveet silmät myös. Ämmi ja Jätkä kävivät samaan aikaan.Tuloksena molemmilla B/C , 0/0 ja terveet silmät.
Pohjalaiset ovat kulkeneet metsällä. Oleksi jopa 2 kertaa naapurimaassa. Monta mettoa on isäntä Oleksin haukusta saanut. Juuli on myös kunnostautunu: kaksi koppeloa tosi hyville haukuille.  Miinalla pelättiin, että juoksu tulee metsästyksen aikaan, ja niinhän siinä kävi. Sai kuitenkin jonkun verran käydä metsällä. Tietää kyllä mikä sen on tehtävä, vaikkei saalista tullutkaa Peikko myös on ahkeroinut Torniossa. Melkein joka päivä kulkenut isännän kanssa. Saalista ei tullut, mutta aina, kun on jotain ollut niin haukku on löytynyt.  Lintuja vaan on niin vähän.
Neita meillä on sairastellu silmää. Siihen tuli haava, eikä se parantunut, joten lääkäri laittoi laastarin päälle, elikkä nosti vilkkuluomen silmän päälle ja tikillä kiinni yläluomeen. Keskiviikkona sitten avataan ja katsotaan onko parantunut. Neita on vanhoilla päivillään käynyt hirvimettällä, mutta nyt on jäänyt väliin. Olisi kyllä muuten ollut vielä siinä kunnossa, että olisi jaksanut, vaikka on jo pitkästi yli 13v.
Samalle ja Selmalle ei kummempaa. Jonkun verran on harjoiteltu. Näyttää niinkuin Selmakin alkaisi piristymään.
Justus, Meidän Äijä köpsöttää edelleen. Nousee vielä jopa sohvalle nukkumaan ihan omalla tyylillään.Nostaa etujalat sohvalle, k'ääntyy kyljelleen sohvaa vasten ja siitä kellahtaa ja taas on mukava ja pehmeä maata. Entistä itsepäisemmäksi on mennyt. Eikä siltä juuri mitään enää viitsi kieltääkään. Saahan sitä tuon ikäinen tehdä jo ihan mikä on mieleisintä. Nyt kun lunta on maassase tykkää maata ulkona.  Kuitenkin siitä näkee, että on se jo tosi vanha,